Group 451

Intel® Skills for Innovation преоткрива ролята на технологиите в образованието, за да даде възможност на учениците да станат следващото поколение новатори

Инициативата Intel® Skills for Innovation дава възможност на педагозите да въведат технологии, за да създадат иновативни учебни преживявания, които активно ангажират учениците във всякаква учебна среда – виртуална, на живо или хибридна. Програмата Skills for Innovation напътства учители и ученици да достигнат пълния си потенциал чрез технологично поддържан подход, както и да надградят своите умения, за да извлекат максимални резултати от обучението и да подготвят учениците за един променящ се свят, доминиран от технологиите.

AdobeStock_300143961

Какво е Intel® Skills for Innovation?

Рамка на Intel® Skills for Innovation

Рамката на Intel® Skills for Innovation дава възможност на педагозите да изучат, тестват и внедрят визията на Skills for Innovation в своята образователна практика.

1
Инструментариум
Разберете новите умения, нужни в следпандемичната среда. Преразгледайте ролята на технологиите в образователната система, за да насърчите изграждането на умения. Обединете заинтересованите страни и улеснете създаването на план за действие.

Инструментариум за планиране на Intel® Skills for Innovation

Group 323
2
Преживяване
Преживейте технологията, използвана за изграждане на умения в действителната учебна среда, и проверете жизнеспособността ѝ. Определете най-добрите практики за прилагане в по-широк мащаб.

Стартов пакет на Intel® Skills for Innovation

Group 317
3
Обучение
Развийте компетенциите на преподавателите, за да улесните развитието на умения от по-висок порядък в техните ученици..

Професионално развитие с Intel® Skills for Innovation

Group 318
4
Позициониране
Възприемане на технологично поддържани модели на обучение, базирани на развитието на умения, в цялата образователна система.

Ангажирайте се с партньорската екосистемата на Intel®

Group 319
340870763

Стартов пакет на Intel® Skills for Innovation

В ролята на разширяващ се набор от практически дейности, стартовия пакет предоставя предварително проектирани учебни изживявания, за да помогне на преподавателите да предефинират как технологиите могат да бъдат използвани в образованието, за да подготвят учениците за бъдещото им работно място.

Стартовия пакет:

  • Предлага предварително проектирани, нови учебни изживявания, вдъхновени от технологии, които изграждат когнитивните умения от по-висок порядък на учениците.
  • Ефективно интегрира дигиталните технологии и изграждането на умения в учебната програма и ги свързва със сценарии от реалния свят, показвайки как да използвате технологията за решаване на проблеми
  • Помага за изграждането на интереса на учениците към предметите от учебната програма с практически дейности и проекти, които могат да се изпълнят навсякъде, което го прави подходящ за дистанционно и виртуално обучение, както и за модели на обърната класна стая
AdobeStock_43934806

Библиотека с 21 урока

Стартовият пакет е нарастваща библиотека от предварително проектирани дейности, вдъхновени от технологии, които постепенно се усложняват, за да изградят нагласите и уменията на учениците, докато преминават към по-високи класове.

  • Над 140 часа съдържание
  • За начално училище, прогимназиален и гимназиален етап
  • Разделени на STEM, езикови и хуманитарни предмети
  • Съпоставен с различните глобалните стандарти за учебни програми.
Group 278
Group 283
Group 288
Group 293

Group 298
image003

image002

Ресурси за професионално развитие на Intel® Skills for Innovation

Ресурсите за професионално развитие на Intel® Skills for Innovation дават възможност на преподавателите да поемат ролята на лидери на учебни изживявания и ментори на ученици, готови за бъдещето.

adobestock 61763730

Ресурсите за професионално развитие се състоят от 80 часа електронно обучение и видео семинари на английски език, които обучават преподавателите да:

  • Притежават необходимите умения за адаптиране на технологията в техните виртуални и физически среди за преподаване
  • Научете как да създавате учебни изживявания, вдъхновени от технологии, които изграждат уменията на бъдещето
  • Бъдете в крак с тенденциите, оказващи влияние върху бъдещето на техните ученици, и ги оборудвайте с инструменти, за да увеличат максимално резултатите от обучението във всякакви учебни сценарии

Intel’s SFI PD has four levels that transition educators from adapters of technology to mentors of innovation.

Adapter

Level 1: Adapter of Technology

Support educators who are new to technology in building a strong foundation for basic digital fluency through a mix of F2F and supervised, online modules.

Owner

Level 2: Leader of Learning Experiences

Help educators transition from being content experts to becoming effective owners and leaders of learning experiences in anywhere learning scenarios.

Catalyst

Level 3: Catalyst of Creative Confidence

Enable educators to reimagine learning experiences with technology to empower students to become confident innovators.

Mentor

Level 4: Mentor of Upgraded Mindsets

Introduce educators to the upgraded mindsets that are essential for students to thrive in the 4th Industrial Revolution and successfully navigate unknowns of tomorrow.

Goal

Achieve student readiness for the 4th Industrial Revolution and beyond.

Rectangle 180

Certification

Intel® SFI Professional Development is being deployed in leading educational institutions worldwide. Certificates for completing individual courses and levels will be awarded to educators who complete all course requirements.

Готови ли сте да започнете?

За повече информация как да започнете с Intel® Skills for Innovation във вашата образователна среда, моля, свържете се с Център за творческо обучение.

„Беше толкова вдъхновяващо да гледам всички примери на педагози, които мислят извън кутията, за да ангажират учениците. Тръгнах си със списък от различни връзки и програми, за които никога преди не съм чувал и които с удоволствие използвам!“

Соня Ф.

учител в училището Овингтън, Бруклин, Ню Йорк

Group 331

Проверете страницата с ресурси, за да изтеглите програмни ресурси

Вход X

Регистрация X
За пръв път сте тук? Моля, регистрирайте се, като въведете Вашия код за потвърждение в полето за въвеждане и щракнете върху бутона „Към регистрация“.